×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van muurisolatie

Wens je een gedetailleerde prijs te ontvangen voor het laten plaatsen van muurisolatie? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes in één klap aan. Wij sturen je aanvraag door naar de beste specialisten in jouw regio, die je vervolgens elk een gratis offerte op maat voorleggen. Vergelijk de prijzen aandachtig, en bespaar zo tot wel 35% op de prijs.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

muurisolatie-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

De buitengevel isoleren? Ontdek welke buitengevelisolatie het meest geschikt is

Naast het aanbrengen van dakisolatie is ook het isoleren van muren een populaire methode om te besparen op je energiefactuur. Muren isoleren kan je doen op verschillende manieren. Je kan de muren isoleren langs de binnenkant, of je kan bijvoorbeeld ook de spouw isoleren.

Maar in dit artikel leggen we de focus op een derde methode, namelijk het isoleren van muren langs de buitenkant.

buitenmuren isoleren

In dit artikel:

Waarom buitengevelisolatie plaatsen?

Je muren isoleren langs de buitenzijde heeft een aantal interessante voordelen in vergelijking met het isoleren van een muur langs de binnenkant en het isoleren van spouwmuren. Laten we de voordelen van buitengevelisolatie eerst eens overlopen.

Wanneer je je muren langs de buitenkant isoleert, neem je geen ruimte af binnenin de woning. Je plaatst de isolatie immers aan de buitenkant, waardoor de ruimte binnenshuis gevrijwaard blijft.

Bij buitengevelisolatie plaats je een ononderbroken isolatieschild rondom de woning, waarbij het risico op koudebruggen heel klein is.

Door buitengevelisolatie te plaatsen, heb je meer kans om een ononderbroken isolatieschild rondom de woning aan te brengen. Plaats je isolatie immers aan de binnenkant van de muren, dan kan de isolatielaag wel eens onderbroken worden door kabels en leidingen, en dat verhoogt het risico op koudebruggen. Bij buitengevelisolatie heb je dit risico veel minder.

Een ander groot voordeel van buitengevelisolatie, is dat je een beschermende laag aanbrengt rond de huidige gevels. Je huidige buitengevels worden na het plaatsen van de buitengevelisolatie als het ware binnenmuren, en zullen vanaf dan niet meer blootgesteld worden aan neerslag en wind.

Een laatste groot voordeel van buitengevelisolatie is het esthetische aspect van de nieuwe gevels die je plaatst rond je woning. Nadat je de buitengevelisolatie hebt aangebracht, moet je de gevel immers afwerken met nieuwe gevelbekleding. Dit kan een mooie opportuniteit zijn om je gevels in een nieuw jasje te steken. Let er wel op dat je misschien wel een vergunning nodig hebt. Vraag dit na bij je gemeente.

buitenmuren isoleren

Welk isolatiemateriaal gebruiken voor het isoleren van buitengevels?

Voordat je begint met het aanbrengen van de buitengevelisolatie, moet je eerst nog beslissen welk isolatiemateriaal je gaat gebruiken. En daar heb je best wel wat keuzemogelijkheden.

Je buitengevels isoleren kan met een brede waaier aan isolatiematerialen. De isolatiematerialen gemaakt op basis van kunststof, zoals PIR, PUR en resol, zijn uiteraard heel geschikt voor het isoleren van buitengevels, maar ook isolatiematerialen op basis van minerale wollen, zoals glaswol en rotswol, kunnen gebruikt worden voor buitengevelisolatie.

Natuurlijk zijn niet alle isolatieplaten geschikt voor buitengevelisolatie. Maar wie het assortiment van glaswolmerken als Isover of URSA analyseert, vindt er wel degelijk isolatieplaten die geschikt zijn voor het isoleren van buitengevels.

Ook bij Rockwool, een isolatiemerk dat uitblinkt in rotswol isolatie, vinden we isolatieplaten in het assortiment die geschikt zijn voor het isoleren van buitengevels.

buitenmuren isoleren

Buitengevels isoleren kan je dus niet enkel doen met kunststof isolatiematerialen, maar ook met isolatieplaten op basis van minerale wollen. Verderop in dit artikel overlopen we het assortiment van alle isolatiemerken, en bekijken we welke isolatieplaten geschikt zijn voor het isoleren van buitengevels.


Isolatie zelf plaatsen goedkoper? Vaak niet!

Bespaar jaarlijks tot honderden euro's op verwarming

Nooit meer kou lijden in je woning?

Gun jezelf een aangenaam binnenklimaat in je woning!

Benieuwd naar het tarief van een professionele vakman?

Vergelijk prijzen van professionele vakmannen in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Met een erkend aannemer betaal je slechts 6% BTW op je isolatiematerialen. Bovendien ontvang je meer premies, waardoor de totale kostprijs vaak lager uitvalt.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
isolatiespecialisten

aanvraag starten


Hoe buitengevelisolatie plaatsen: Stappenplan

Buitengevelisolatie plaatsen is op zich niet zo moeilijk, maar je mag geen cruciale stappen overslaan. Daarom hebben we hier een stappenplan uitgeschreven, die je zou moeten helpen bij het plaatsen van je buitengevelisolatie.

Buitenmuur egaal en proper maken

De eerste stap in het aanbrengen van buitengevelisolatie is het voorbereiden van de buitengevel. Je kan pas isolatie plaatsen op een gevel die perfect voorbereid is.

Concreet betekent dit dat de muur perfect egaal gemaakt moet worden. Groeien er nog resten van mos of andere planten aan de muur, dan moeten deze eerst verwijderd worden. Ook mortelresten moeten van de muur verwijderd worden.

Nadien moet de buitengevel ook nog eens goed gereinigd worden. Dit kan je bijvoorbeeld doen met een hogedrukreiniger. Doe je dit niet, dan blijf je zitten met een vuile muur, en dan is de kans groot dat de isolatie niet goed zal kunnen hechten op de buitenmuur.

Isolatiemateriaal plaatsen

Nadat je de muur hebt geprepareerd, is het tijd om het isolatiemateriaal aan te brengen. In zowat alle gevallen zal je isolatieplaten aan de muur aanbrengen. Andere types van isolatiemateriaal, zoals inblaaswol, EPS-parels of PUR-schuim, zijn niet geschikt voor het isoleren van buitenmuren.

Je begint onderaan de muur met het aanbrengen van de isolatieplaten. De meeste isolatieplaten kunnen zowel in portrait als in landscape geplaatst worden. Hoe je de platen moet bevestigen aan de muur, hangt af van plaat tot plaat. Sommige platen kunnen verkleefd worden, maar in de meeste gevallen is een mechanische bevestiging de meest geschikte oplossing. Je leest er best de technische fiches van de isolatieplaat op na, want daar staat wat het isolatiemerk zelf aanraadt.

buitenmuren isoleren

Nadat je de onderste rij isolatieplaten hebt aangebracht, begin je aan de tweede rij. Deze rij plaats je in halfsteensverband ten opzichte van de onderste rij. Uiteraard plaats je de isolatieplaten zo dicht mogelijk bij elkaar, zodat er geen naden ontstaan tussen de isolatieplaten. Eventueel kan je de naden nog afplakken met afplaktape, zodat de isolatielaag volledig luchtdicht is.

De afwerking

Na het plaatsen van het isolatiemateriaal, is het tijd voor de afwerking. Bij de meeste isolatiematerialen kan je zelf kiezen welke gevelbekleding je aanbrengt. Maar ook hier kijk je best wat de technische fiches van het isolatiemateriaal hierover schrijven. Daar staat doorgaans uitgelegd welke gevelbekleding compatibel is met het isolatiemateriaal dat je hebt aangebracht.

Wat is de prijs van buitengevelisolatie?

Iedereen die van plan is om buitengevelisolatie te plaatsen, wil uiteraard graag weten hoeveel de isolatie zal kosten. Daarom besteden we in deze paragraaf even aandacht aan de prijs van buitengevelisolatie.

In ons artikel over de prijs van muurisolatie, kan je lezen dat de prijs van muurisolatie afhangt van verschillende factoren. Dat is bij buitengevelisolatie niet anders. De prijs van buitengevelisolatie hangt vooral af van de dikte van de isolatieplaat die je gebruikt, en de lambda waarde van diezelfde isolatieplaat.

De combinatie van de dikte van de plaat met de lambda waarde kan uitgedrukt worden in de R-waarde van die isolatieplaat. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter de plaat isoleert, en dus ook hoe hoger de prijs per vierkante meter.

Daarnaast kunnen ook nog specifieke eigenschappen een invloed uitoefenen op de prijs van een isolatieplaat. Zo zal een isolatieplaat met een speciale bekleding natuurlijk ook iets duurder zijn. Doorgaans hebben isolatieplaten voor buitengevels inderdaad een speciale bekleding, en daarom zijn isolatieplaten voor buitengevels vaak iets duurder dan isolatieplaten voor binnentoepassingen.

Bekijk een volledig overzicht van prijzen voor muurisolatie.

buitenmuren isoleren

Welke subsidies voor buitengevelisolatie?

Net zoals voor het isoleren van een binnenmuur of spouwmuurisolatie kan je ook voor buitengevelisolatie in aanmerking komen voor subsidies. De subsidie voor het isoleren van een buitenmuur langs de buitenkant bedraagt 25€ per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte. Er moet wel voldaan worden aan enkele voorwaarden.

Zo moet het isolatiemateriaal een minimale R-waarde van 3,5 m²K/W hebben. Ook moet het isolatiemateriaal geplaatst worden door een erkend aannemer.

De volledige lijst van voorwaarden kan je lezen op onze pagina over subsidies voor muurisolatie.

Bekijk een volledig overzicht van subsidies voor muurisolatie.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor buitengevelisolatie

Heb je het juiste isolatiemateriaal gevonden? Ben je overtuigd van de dikte, en van de kwaliteit van een bepaald merk? Dan is het tijd om in actie te schieten! Vraag snel meerdere offertes aan van installateurs in jouw regio, volledig gratis en vrijblijvend! Vergelijk de prijzen van de verschillende specialisten, en kies er de juiste uit!

Offertes aanvragen is steeds gratis én vrijblijvend 👍

isolatiespecialisten
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Bereken zelf uw rendement
Vind het geschikte isolatiemateriaal
Vergelijk gratis meerdere offertes